Mama maakt ontroerende foto van model en dochtertje dat geboren werd met één handje: “Tranen in mijn ogen”

Bron © Daily Mail

Foto: rr

De Ierse Niamh Counihan liep met haar dochtertje van anderhalf over de winkelstraat in Limerick toen ze de foto van model Kelly Knox in de etalage zag hangen. Zowel Kelly als het dochtertje van Niamh missen een stukje arm en Niamh wilde dat moment dan ook vereeuwigen, tot grote vreugde van het model in kwestie.

Het 18 maanden oude dochtertje van Niamh, Fiadh, werd geboren zonder linkerhand en mist ook een stukje van haar linkerarm. Daarmee lijkt ze als twee druppels water op model Kelly Knox. Die won in 2008 nog een grote modellenwedstrijd in het Verenigd Koninkrijk en is nu te zien in de reclamecampagnes van Primark.

Mama maakt ontroerende foto van model en dochtertje dat geboren werd met één handje: “Tranen in mijn ogen”
Model Kelly Knox op de catwalk. Foto: AFP

Niamh plaatste de foto op Instagram en liet er meteen bij weten dat ze niet kon wachten om die later te tonen aan haar dochtertje. Via Instagram kwam de foto ook Knox onder ogen, die er heel emotioneel op reageerde. “Hier doe ik het allemaal voor. Ik heb tranen in mijn ogen. Van het begin der tijden deed men ‘gehandicapte’ mensen zich minderwaardig en ontmenselijkt voelen. Deze foto is zo krachtig. Dank je wel.”

Knox ging nog verder dan dat: “Het is het geboorterecht van elke persoon om zelfzeker in hun eigen huid op te groeien, wetende dat ze niets aan zichzelf moeten veranderen om zich mooi te voelen of aanvaard te worden in de maatschappij. Representatie is belangrijk!”

Dat vond ook de mama van de kleine Fiadh. “Het is fantastisch om te zien. Ik denk dat het een beetje meer normaal wordt om anders te zijn. Jij bent geboren met blauwe ogen, jij met krullend haar en jij met één arm. Iedereen is een beetje anders, en zij is gewoon nog een beetje meer anders.”

“Op dit moment is ze zich daar nog niet van bewust, maar dit zal het haar in de toekomst makkelijker maken, weten dat er andere mensen zoals haar zijn en dat dat oké is.”

Mama maakt ontroerende foto van model en dochtertje dat geboren werd met één handje: “Tranen in mijn ogen”
De foto waar het allemaa om draait. Foto: Instagram
Door nkdr
VOOR ABONNEES