Olieprijzen trekken Wall Street mee omlaag

© REUTERS

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag overwegend met verliezen de handel uitgegaan. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door de sterkste duikeling van de olieprijzen in zeker drie jaar. Daardoor werden bemoedigende geluiden over het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten overschaduwd.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent lager op 25.286,49 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2.722,18 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde vlak op 7.200,88 punten.

Zowel Brent-olie als West Texas Intermediate zakte ongeveer 7 procent in prijs. De sterke daling komt er nadat het kartel Opec zijn voorspelling voor de wereldwijde vraag naar olie voor volgend jaar naar beneden bijstelde. Saudi-Arabië, het grootste lid van Opec, zei maandag dat het kartel van olieproducenten het erover eens was dat de olieproductie volgend jaar verminderd zou moeten worden om een overaanbod te vermijden.

Amerikaans president Donald Trump tweette daarna dat hij hoopte dat zo’n vermindering van de productie niet zou gebeuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens Capital Economics is het duidelijk dat de angst voor een overaanbod op de oliemarkt groeit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten