Moeder vertelt hoe ze achterbleef met een gat in haar gezicht door verslaving

Bron © The Sun, News.com.au

Foto: Carrie Doles / Mediadrumworld.Co / Media Drum World - ISOPIX

Een moeder van twee kinderen heeft verteld over hoe gevaarlijk haar schoonheidsroutine was. Jarenlang ging ze dagelijks onder de zonnebank, om altijd een bruin tintje te hebben. Maar haar verslaving liet haar uiteindelijk achter met een gat in haar gezicht.

Opgelet: het beeld hieronder kunnen als schokkend worden ervaren.

Carrie Doles (34) uit de Amerikaanse staat Illinois was al sinds de hogeschool een grote fan van zonnebanken. Nooit stond ze stil bij de gevaren van haar dagelijkse routine.

Naar eigen zeggen was bruinen altijd een zeer belangrijk deel van haar schoonheidsroutine. De gevolgen, daar dacht ze niet over na.

“Het is heel snel een verslaving geworden”, zegt ze. “Als ik een dag niet onder de zonnebank ging, voelde ik me meteen depressief. Je kan wel zeggen dat ik me euforisch voelde na een bezoekje aan de zonnebank. Bovendien deden mijn vriendinnen het ook allemaal. We gingen zelfs vaak samen.”

Huidkanker

Nadat Carrie afgestudeerd was, werd ze voor het eerst geconfronteerd met de ernstige gevolgen van haar verslaving. Zo ontdekten de artsen een kleine vlek op haar been. Huidkanker.

Omdat ze er vroeg bij waren, kon alles goed behandeld worden. Maar de specialisten hadden een zeer belangrijke waarschuwing voor Carrie: ooit nog onder de zonnebank gaan was uit den boze.

Moeder vertelt hoe ze achterbleef met een gat in haar gezicht door verslaving
Foto: Carrie Doles / Mediadrumworld.Co / Media Drum World - ISOPIX

“Maar ik hechtte weinig belang aan hun waarschuwing”, klinkt het. “Ik dacht niet dat het écht kwaad kon dus deed ik gewoon verder zoals altijd.”

Gat in haar gezicht

Een bijzonder slechte beslissing, want op 26-jarige leeftijd was de ziekte terug. Deze keer had Carrie een soortgelijke vlek op haar gezicht.

Opnieuw moesten specialisten de diagnose van huidkanker stellen. Een kanker die zich snel aan het verspreiden was onder haar huid.

“Er zat niets anders op dan de volledige plek te laten wegsnijden. En toen ze eindelijk klaar waren, wanneer de kankercellen verwijderd waren, hield ik een groot gat over aan de zijkant van mijn gezicht.”

Door nadb
VOOR ABONNEES