De ‘natuurlijke’ look van Victoria’s Secret- modellen kost 800 euro

Foto: REUTERS

Topmodellen hadden een natuurlijke glow tijdens de jaarlijkse Victoria’s Secret-modeshow in New York, maar hun look was verre van puur. Om de frisse uitstraling te bekomen, was per model meer dan 800 euro aan make-up nodig. Dat blijkt uit de lijst met gebruikte producten die Charlotte Tilbury, visagiste van dienst, heeft vrijgegeven.

Het kost veel geduld, doorzettingsvermogen en vooral geld om eruit te zien als een angel van Victoria’s Secret. Naast de loodzware trainingsschema’s en diëten wordt er veel geïnvesteerd in de beautylooks. En hoewel Kendall Jenner en co ogenschijnlijk geen veegje make-up dragen, is dat een staaltje optisch bedrog.

De ‘natuurlijke’ look van Victoria’s Secret- modellen kost 800 euro
Foto: AFP

21 producten

Visagiste Charlotte Tilbury, die dit jaar verantwoordelijk was voor de looks, heeft verklapt met welke producten uit haar collectie ze heeft gewerkt. Alles samen komt dat per look op 918 dollar, omgerekend 812 euro. “We hebben gestreefd naar een engelachtige filter voor het gezicht, die het gelaat - waarmee je van nature gezegend bent - in de kijker zet”, zei de visagiste aan Teen Vogue.

Wat heb je daarvoor nodig? Om te beginnen een maskertje (24 euro), gevolgd door onder meer een hydraterende crème van het merk (90 euro) en ophelderende fond de teint (42) euro. Vlekjes en roodheid camoufleren kan met een ’Hollywood’-concealer (40 euro). Producten die de kostprijs van de hele look de hoogte in jagen zijn onder meer een duo bronzers (65 euro) en lippenstiftjes met knipoog naar Ibiza (40 euro). In totaal gebruikte Tilbury 21 producten per model, wat de hoge kostprijs verklaart. Voor wie thuis wil experimenteren: de gelijknamige make-uplijn van de visagiste is exclusief te koop via De Bijenkorf.

De ‘natuurlijke’ look van Victoria’s Secret- modellen kost 800 euro
Foto: REUTERS
Door vwh