Verrassing bij KV Kortrijk: Glen De Boeck ontslagen, Yves Vanderhaeghe neemt officieel over: “Welcome home”

Het bestuur van KV Kortrijk heeft trainer Glen De Boeck ontslagen. Ex-trainer Yves Vanderhaeghe, een maand geleden op straat gezet bij AA Gent, neemt over. Hij ondertekende een overeenkomst tot en met 30 juni 2021, bevestigde de club.

Glen De Boeck was sinds vorige week één jaar aan de slag bij KV Kortrijk, waar hij afgelopen seizoen indruk maakte met uitstekende resultaten. Dit seizoen waren de prestaties echter wisselvalliger, met een 16 op 45 halfweg de reguliere competitie tot gevolg. Algemeen manager Matthias Leterme van KV Kortrijk benadrukte in een reactie aan onze redactie dat de resultaten de enige reden zijn voor het ontslag van De Boeck. “16 op 45 is simpelweg niet genoeg voor de kwaliteit waar we in geïnvesteerd hebben”, aldus Leterme.

Verrassing bij KV Kortrijk: Glen De Boeck ontslagen, Yves Vanderhaeghe neemt officieel over: “Welcome home”
Foto: BELGA

LEES OOK. Onze man gaf zes maanden geleden al aan waar het begon fout te lopen tussen KV Kortrijk en De Boeck (+)

Toch dient gezegd dat de relatie tussen De Boeck en het bestuur van KV Kortrijk sinds afgelopen zomer niet optimaal was. Zo wilden ze bij KV Kortrijk het contract van zijn rechterhand Lorenzo Staelens niet verlengen. De Boeck moest de voorbereiding ook aanvatten onder moeilijke omstandigheden en zonder enige vorm van versterkingen. Dat werd in augustus wel rechtgezet met een vijftiental transfers. Daarna volgden er echter wisselvallige resultaten en geruzie met de Uruguayaanse spits Felipe Avenatti, waar De Boeck deze week nog harde woorden voor had in een interview.

LEES OOK. KV Kortrijk-trainer Glen De Boeck is opvallend hard en spaart zijn vedetten niet: “20 procent tot de helft minder”

Bij KV Kortrijk hadden ze genoeg gezien en wilden ze af van De Boeck. Ex-trainer Yves Vanderhaeghe, die begin oktober door AA Gent aan de deur gezet werd, neemt over. Vanderhaeghe was ook in beeld bij Waasland-Beveren, maar kiest dus voor zijn oude liefde.

“Welcome home Yves”

Vanderhaeghe ondertekende een overeenkomst tot en met 30 juni 2021.

“Bij beide partijen was er meteen een klik en een goed -vertrouwd- gevoel, heel snel werd dit dan ook vertaald in een overeenkomst tot en met 30 juni 2021”, klinkt het op de website van de club.

Na passages bij KV Oostende (2015-2017) en KAA Gent (2017-2018), is het voor Vanderhaeghe “opnieuw thuiskomen”. Hij was zes seizoenen (2008-2014) actief als assistent-trainer bij KV Kortrijk en na zijn promotie tot hoofdtrainer behaalde hij onmiddellijk Play Off 1 tijdens het seizoen 2014-2015.

“We zijn ontzettend blij om Yves Vanderhaeghe vandaag te mogen aankondigen als onze nieuwe hoofdtrainer”, toont voorzitter Joseph Allijns zich zeer opgetogen. “Een trainer die KV Kortrijk kent -Yves heeft hier gedurende zeven seizoenen fantastisch werk verricht- en een lokale verankering heeft. Daarenboven draagt Yves ook de waarden en normen van onze club uit en gaf hij jarenlang mee vorm aan de identiteit van onze club. Wij voelen bij Yves de goesting en ambitie om samen opnieuw mooie dingen te realiseren.”

De A-kern zal maandag voor het eerst trainen onder leiding van Yves Vanderhaeghe.

Door fbu, wic
AANGERADEN