Gigi Hadid over de druk in modeland: “Het is niet omdat je perfect lijkt, dat je perfectie moet nastreven”

Het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid (23) heeft tijdens een Reebok-evenement in Sydney gepraat over haar persoonlijke ervaringen in de modewereld. Zo moet ze er steeds op letten dat ze geen te hoge eisen stelt aan zichzelf.

In de modewereld draait het vandaag nog vaak rond perfectie en ook Gigi Hadid heeft al te maken gekregen met hoge verwachtingen. “Het is niet omdat mensen je als ‘perfect’ beschouwen, dat je bij jezelf ook de druk moet leggen om die perfectie na te streven”, klinkt het.

Topmodellen zoals Hadid, die constant in de schijnwerpers staan, krijgen ook soms met stevige kritiek te maken. Zo stond de blondine onlangs op de cover van de Arabische Vogue en kreeg ze te horen dat ze niet Arabisch genoeg was. “Ik ben half Palestijns. Ik ben evenveel Palestijns als Nederlands en dat wil ik graag omhelzen.”

Gigi Hadid over de druk in modeland: “Het is niet omdat je perfect lijkt, dat je perfectie moet nastreven”

Hadid, die een koppel vormt met voormalig One Direction-lid Zayn Malik, gaf nog mee dat mensen zichzelf altijd de ruimte moeten geven om dingen te verknallen en te groeien. Meer nog: ze vindt fouten een belangrijke bouwsteen van een carrière. “Ik ben een mens en iemand die fouten kan maken, maar ik kan nog steeds leren, groeien en beter worden.”

Door vwh