Amerikaanse ontwerper Ralph Lauren wordt Britse ridder

Ralph Lauren wordt geëerd als ridder in de Orde van het Britse Rijk. De 79-­jarige modegigant is de eerste Amerikaanse ontwerper die de letters KBE (Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire) achter zijn naam mag zetten.

mg

Ralph Lauren krijgt de onderscheiding tijdens een ceremonie volgend jaar ‘voor het scheppen van overzeese banden, zowel cultureel als economisch’. De Britse consul-generaal stipte nog zijn ‘monumentale filantropische inspanningen’ aan, met name voor volksgezondheid en kankeronderzoek. Het Britse koningshuis is fan van zijn ontwerpen, prinses Diana, Kate Middelton en Meghan Markle werden al gespot in zijn ontwerpen.

Het is zeker niet de eerste prijs die Lauren krijgt voor zijn inzet. In 2010 werd hij al bekroond met de Franse Chevalier de la Legion d’Honneur door de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy, en in datzelfde jaar kreeg hij een sleutel van het stadhuis in New York van burgemeester Michael Bloomberg.

Na de ceremonie mag Lauren zich voegen bij het rijtje andere Amerikanen als Ronald Reagan, Angelina Jolie, Steven Spielberg, en Bill en Melinda Gates. Net als hen mag hij echter geen ‘Sir’ voor zijn naam zetten. Die eretitel is uitsluitend voor Britten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten