Zwaargewonde man aangetroffen met mes nog in zijn lichaam

Foto: Marc Peeters

Herentals -

De lokale politie heeft zaterdagavond rond 18 uur een zwaargewonde man met een mes in zijn lichaam aangetroffen in Herentals. Het gaat om een 60-jarige Portugese truckchauffeur. Het slachtoffer werd onmiddellijk voor een spoedoperatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen langs de Herenthoutseweg. De man sprak geen Nederlands en het was aanvankelijk niet duidelijk waar hij vandaan kwam. Enkele buurtinformatienetwerken werden opgestart om na te gaan of iemand verdachte handelingen had opgemerkt. Politiepatrouilles troffen even later op een ietwat verlaten plaats in de buurt een geparkeerde vrachtwagen aan met Portugese nummerplaten.

Een vrouw die zich in de buurt van de vrachtwagen ophield en zich verdacht gedroeg, is voor ondervraging opgepakt. Ook zij sprak geen Nederlands. De speurders vermoeden dat er een verband is tussen haar en het slachtoffer. De toegangsweg naar het terrein waar de vrachtwagen staat, werd tijdens het onderzoek afgesloten.

Het parket bevestigt zondag dat het om een 60-jarige Portugees gaat. Hij is niet in levensgevaar, maar kon zondagmiddag nog niet ondervraagd worden. Dat zou in de loop van zondagnamiddag nog wel gebeuren.

De vrouw die zaterdag werd aangetroffen bij de vrachtwagen, kon wel al ondervraagd worden. Zij is een 43-jarige Portugese die met de man was meegereden. Nadat de man ondervraagd is zal ze worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die over haar aanhouding moet beslissen. Dat zal waarschijnlijk maandag gebeuren.

Het parket geeft in deze fase van het onderzoek geen verdere details over de omstandigheden van het incident.

Door Marc Peeters