TREND. Juwelen waar je niet naast kan kijken

Gigantische halskettingen, oorbellen, armbanden en ringen: tijdens de meest recente modeweken liepen modellen met heel opvallende sieraden over de catwalk om hun designeroutfit te vervolledigen. De trend wordt voorspeld voor komende lente, maar je kan ook nu al gerust voor een bling statement kiezen.

vwh

Halsketting XXL

De hipste halskettingen zijn lang. Ze komen - bij voorkeur - tot aan je navel en bestaat uit meerdere afzonderlijke halskettingen. Extra versieringen om het stuk nog meer te laten opvallen zijn een goed idee. Als het toch iets korter mag, ga dan voor een exemplaar met weelderige accenten. Tip: werk met juwelen waarin de kleuren van je outfit terugkomen om een mooie look te krijgen. Bij Armani hebben sommige ontwerpen zelfs exact dezelfde tint als de kleding, waardoor de look een soort 3D-effect krijgt.

(A)symmetrische oorbellen

Ben je niet zo’n fan van halskettingen, maar meer van oorbellen? Dan mag je die meer dan ooit laten zien. Chanel verwerkt de merknaam erin, bij Balmain hangt er een eyecatcher aan één oor. Je kiest zelf hoe uitbundig je het maakt: in elk oor een sieraad of slechts in het linker of rechter voor een meer edgy resultaat.

Aan de hand

De pols in de kijker zetten doe je à la Dolce & Gabbana met een slinger en kralen met kerstbalallure errond. Bij het Franse Saint Laurent pakken ze het subtieler aan met halve maantjes met glitter. Dries Van Noten volgt de XXL-trend, maar focust op een andere zond evan de hand. Hij schoof de modellen drie enorme ringen met verschillende, gekleurde stenen aan de vingers. Belangrijk voor wie grote juwelen wil uitproberen: overdrijf niet. Eén statement volstaat om je outfit meer cachet te geven.

LEES OOK