Aandelen Nissan en Mitsubishi fors omlaag na arrestatie van voorzitter Ghosn

Bron © BELGA

Carlos Ghosn Foto: AFP

Het aandeel van de Japanse autobouwer Nissan is dinsdag op de beurs van Tokio meer dan 5 procent lager geëindigd, na de arrestatie van de voorzitter van de raad van bestuur, Carlos Ghosn. Hij wordt verdacht van het overtreden van de financiële wetgeving.

Het aandeel van Nissan sloot de dag af met een verlies van 5,45 procent op 970,7 yen. Het aandeel van Mitsubishi Motors, waar Ghosn ook voorzitter van is, verloor 6,84 procent tot 680 yen.

Nissan kondigde al aan Ghosn uit zijn functie te willen ontslaan, en Mitubishi zal vermoedelijk hetzelfde doen. Daarnaast is Ghosn ook de CEO van de Franse autofabrikant Renault. Daar zal een raad van bestuur bijeenkomen om het lot van de topman te bespreken, vermoedelijk dinsdagavond. Het aandeel Renault was maandag al omlaag gedoken op de beurs van Parijs.

Volgens analisten hangt met het lot van Ghosn ook dat van ‘s werelds grootste autoalliantie aan een zijden draadje. De alliantie tussen toen nog Renault en Nissan werd bijna 20 jaar geleden opgericht.

Door jvh
AANGERADEN