ROYALS. Het gênante cadeau van Kate Middleton aan prins Harry. En zie jij waarom dit koninklijk portret ophef veroorzaakt?

Het zag er even naar uit dat prins Harry de eeuwige vrijgezel zou blijven en dat bracht zijn schoonzus Kate Middleton een paar jaar terug een opvallend cadeau-idee… Wij volgden het wel en wee van de Britse royals en andere koningshuizen deze week op de voet: een overzicht van alle nieuwtjes.

vwh

© Amazon

De feestdagen staan voor de deur en ook leden van de Britse koninklijke familie moeten weer op zoek naar cadeautjes. Kate Middleton heeft in het verleden een grappige indruk gemaakt op prins Harry met een wel heel ludiek geschenk.

In The Sun verklapt koninklijk verslaggeefster Katie Nicholl dat ze hem een ‘Grow a Girlfriend-kit (vertaald: kweek je eigen vriendin, red.) schonk toen hij nog vrijgezel was. Zo’n pakket bestaat uit een poppetje dat tot zes keer groter kan worden. Prins Harry weet er zelf ook de grappigste cadeaus uit te kiezen. Eerder kwam aan het licht dat hij in het verleden een douchemuts aan zijn oma, de Queen, gaf met de slogan ‘Ain’t life a bitch’ erop.

LEES OOK. Gaf Meghan Markle dit grappige cadeau aan de Queen?

Kate Middleton kwam deze week nog eens in het nieuws. In het modenieuws om precies te zijn. Tijdens een bezoek aan een laboratorium in Londen droeg ze een fluwelen strik in haar bruine lokken en dat is hét haaraccessoire van het moment. De hertogin van Cambridge is niet de enige met een grote mode-invloed. De kleertjes van haar jongste zoon prins Louis waren na het publiceren van de meest recente familiefoto naar aanleiding van prins Charles zijn verjaardag in een mum van tijd uitverkocht.

© ISOPIX

LEES OOK. Outfit van prins Louis meteen uitverkocht na publicatie van familiefoto

Deze week hadden de Queen (92) en prins Philip (97) iets te vieren. De twee waren op dinsdag 20 november precies 71 (!) jaar getrouwd.

Prins aan de drank

Een beetje heisa van de week komt uit Denemarken. Daar werd een nieuw schilderij van kroonprins Frederik onthuld. De royal zit heel ontspannen neer in een poederroze zetel. Niets mis daarmee, maar de Denen stoorden zich vooral aan het martiniglas op het bijzettafeltje naast hem. “Ik kan me niet voor de geest halen dat ik dat ooit al in een koninklijk portret heb gezien”, aldus kunsthistoricus Thyge Christian Føns-Lundberg in de Deense pers.

In Nederland waren er net iets zwaardere problemen. Daar sleept Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex-man van de Nederlandse prinses Margarita. Zij, de dochter van Irene van Lippe-Biesterfeld en Carlos Hugo van Bourbon-Parma, wordt ervan beschuldigd dat ze vroeger heeft gelogen over haar vermogen en - ten onrechte - zei dat ze geen alimentatiegeld kon betalen.

Een koninklijke kopie

Tot slot nog een mooi compilatiebeeld dat aantoont dat de Nederlandse koningin Máxima en onze Belgische vorstin Mathilde dezelfde smaak hebben als het op kleding aankomt. Deze week ging hun voorkeur uit naar een ensemble met pied-de-poule. Koningin Mathilde droeg het in Berlijn, koningin Máxima in Nederland. Haar creatie was trouwen van het Belgische Natan.

En wat Meghan Markle betreft? Over haar stijlgevoel valt niet te discussiëren, al zal ze in de toekomst misschien wel nog een hartig woordje moeten praten met de Queen. Marke daagde deze week immers op in een glamoureuze jurk met blote schouders. En zo’n jurken staan niet in de dress code van het paleis.

LEES OOK. Meghan Markle luistert niet naar de Queen en trekt glamoureuze outfit aan

LEES OOK. Koningin Mathilde kiest voor Franse couture bij bezoek van Macron

Aangeboden door onze partners