Rob Vanoudenhoven zou meedoen met ‘gele hesjes’: “Ik zie weinig veranderen, integendeel”

Bron © VRT NWS

Foto: Inge Kinnet

Rob Vanoudenhoven heeft sympathie voor de ‘gele hesjes’, de mensen die protesteren tegen het dure leven. De oud-presentator zou ook zelf meedoen met de acties, beweert hij. “Het zijn rare tijden.”

Vanoudenhoven kan zich verplaatsen in de ‘gele hesjes’-beweging. Om hem heen ziet hij mensen die het lastig hebben om rond te komen, zei hij in ‘Start je dag’ bij Radio 2. “Veel mensen in mijn omgeving en in de culturele sector komen er financieel niet meer. Ik spreek dan over mensen met kinderen die twee inkomens hebben maar toch moeten oppassen dat er niets misloopt aan het einde van de maand.”

“Ik sta aan hun kant en zou meedoen, ja”, klinkt het nog naar aanleiding van de (geplande) acties in Vlaanderen. “Het zijn rare tijden want dit komt gewoon van onderuit. Het volk begint te morren zonder dat dit van bovenaf georganiseerd is.”

“Ik zie weinig veranderen”

De oud-presentator begrijpt de ontgoocheling in de politiek van de demonstranten. “De laatste jaren vragen ze zoveel van de gewone man in de straat. Ik zie de regeringspartijen nog zo op de barricades staan vijf jaar geleden. Eindelijk zouden ze dingen veranderen want ze hadden vijf jaar onafgebroken de tijd. Maar ik zie weinig veranderen, integendeel.”

“Vooral voor jonge mensen die nog aan alles moeten beginnen is er weinig zekerheid. Want de beloofde ‘jobs, jobs jobs’ blijken vooral interimbanen. Vergis je niet. Ik zie het niet allemaal somber in maar hoop vooral dat de politiek wakker wordt en dit protest niet electoraal gaat gebruiken”, stelt Vanoudenhoven.

Door rrln
AANGERADEN
Meest recent