Bardet rijdt enkel de Tour de France en doet niet mee aan de Giro

Foto: REUTERS

Romain Bardet zal in 2019 enkel de Tour de France rijden en niet meedoen aan de Giro. De Fransman had eerder laten doorschemeren dat de mogelijkheid bestond dat hij misschien ook in de Ronde van Italië aan de start zou komen, maar uiteindelijk werd besloten dat hij zich helemaal op de Ronde van Frankrijk zal focussen.

“De combinatie Giro-Tour is te zwaar voor mij om in beide koersen op het podium te staan”, aldus Bardet. “Het parcours van de Tour paste nooit beter bij mij dan dit jaar dus wil ik nog eens alles op de Tour zetten. De Giro bevat ook meer tijdritkilometers dan in de Tour, dus ook het parcours van de Tour past mij beter dan dat van de Giro.”

“Voor onze ploeg en onze nieuwe fietsensponsor Eddy Merckx is de Tour ook zeer belangrijk, het is leuk dat de Tour 2019 een hommage is aan Eddy Merckx. Dat geeft extra motivatie om alles op alles op de Tour te zetten. Daarom rijd ik ook geen Strade Bianche (vorig jaar eindigde hij er tweede, nvdr). Ook mijn deelname aan Luik is nog onzeker. Vorig jaar werd ik er derde, maar met het nieuwe parcours wil ik nog even afwachten. De klassiekers zijn dit jaar voor mij ondergeschikt aan het rondewerk.”

De Ronde van Frankrijk vindt volgend jaar plaats van 6 tot 28 juli. De Giro komt goed een maand voor de start van de Tour tot einde en wordt verreden van 11 mei tot 2 juni.

Door bvc, wic
AANGERADEN