Auteur van ‘The Handmaid’s Tale’ werkt aan een vervolg

Bron © The Guardian

Foto: © Hulu 2016

Margaret Atwood, auteur van ‘The Handmaid’s Tale’, zal een vervolg schrijven op haar bestseller uit 1985. Dat meldt The Guardian.

Door de gelijknamige serie, gemaakt door streamingdienst Hulu, is er vernieuwde interesse in het boek van Margaret Atwood.

‘The Handmaid’s Tale’ speelt zich af in een dystopische nabije toekomst waarin het geboortecijfer drastisch gedaald is. In de samenleving hebben vrouwen geen rechten meer. De weinige vruchtbare vrouwen worden gedwongen om kinderen te baren.

Vervolg

Het vervolg, dat de titel ‘The Testaments’ krijgt, zal zich vijftien jaar na het einde van het eerste boek afspelen. Drie vrouwen krijgen daarin het woord en gaan verder in op het verhaal van het eerste boek.

“Alles wat jullie me ooit hebben gevraagd over Gilead en hoe het land functioneert, is de inspiratie voor dit boek”, zegt Margaret Atwood. “De rest van mijn inspiratie komt uit de samenleving waarin we nu leven.”

Serie

Het nieuwe boek heeft geen link met de televisieserie. Het tweede en derde seizoen, dat in 2019 zal uitkomen, volgen hun eigen verhaal dat wordt geschreven door de televisiemakers.

Door nadb
VOOR ABONNEES