Belgisch-Nederlandse Roompot-Charles stelt nieuw team voor: “Willen voortgaan op ingeslagen weg”

Bron © BELGA
Brussel -

Het nieuwe Belgisch-Nederlandse procontinentale team Roompot-Charles is donderdagmiddag officieel gepresenteerd. De renners, waaronder zes Belgen, werden voorgesteld, net als het nieuwe shirt voor 2019. Het team wil op sportief vlak voortbouwen op de fundamenten die voorgangers Roompot en Veranda’s Willems legden.

“We zijn een jonge organisatie met een groep zeer enthousiaste en gemotiveerde renners en medewerkers”, opende de Nederlandse algemeen manager Michael Zijlaard, die samen met Nick Nuyens de dagelijkse leiding van het team in handen zal nemen. “We willen ons op een positieve manier tonen aan de wereld: open, oprecht, no-nonsense. We zetten ons in om de lat steeds hoger te leggen, willen een progressieve speler zijn in de wielerwereld en steeds onze grenzen verleggen.”

Nick Nuyens ging verder op de woorden van Zijlaard. “Wat het team ook uniek maakt is de combinatie veld en weg. We zijn Roompot-Charles op de weg, maar veldritteam ‘Charles’ is gehuisvest onder hetzelfde dak. De kracht van dit project ligt ook in de samenvoeging van de beste elementen van beide teams.”

Belgisch-Nederlandse Roompot-Charles stelt nieuw team voor: “Willen voortgaan op ingeslagen weg”

Ploegleiders Michael Boogerd, Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel bevestigden op sportief vlak te willen voortbouwen op de fundamenten die al werden neergezet bij beide voorlopers: opvallend, aanvallend en attractief koersen. Het team focust vooral op resultaten in de Europe Tour en wil qua resultaten aanhaken bij de kleinere WorldTour-teams.

Roompot-Charles telt in 2019 zes landgenoten in haar rangen: Sean De Bie, Mathias De Witte, Senne Leysen, Arjen Livyns, Stijn Steels en Michael Van Staeyen. Ook Lars Boom verdedigt komend seizoen de kleuren van de nieuwe ploeg.

Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert zou in eerste instantie ook deel uitmaken van het project, maar Van Aert hekelde het gebrek aan communicatie en verbrak half september zijn contract.

AANGERADEN