Angèle en Niels grote favorieten voor de MIA’s

Twee jonge talenten, aan de start van hun carrière. En toch zijn Angèle (22) en Niels Destadsbader (30) de grote favorieten voor de MIA’s, de Vlaamse muziekprijzen die op 7 februari worden uitgereikt in het Brusselse Paleis 12. Beide artiesten zijn liefst zeven keer genomineerd, onder meer in de categorieën ‘Album’, ‘Solo’ en ‘Pop’. Destadsbader maakt met Verover Mij bovendien ook kans op het beeldje voor ‘Hit van het Jaar’, en Angèle kan dan weer scoren als ‘Doorbraak’.

Angèle viel ei zo na achterover toen ze gisteren het nieuws hoorde: “Zeven nominaties? Echt? Wauw”, zegt ze. Deze maand won ze al drie hoofdprijzen op de Red Bull Elektropedia Awards, maar genomineerd worden voor de MIA’s vindt ze nog mooier. “Iedere awardshow en nominatie geeft een boost om voort te doen, maar dit vind ik indrukwekkend. Om als Franstalige artiest waardering te krijgen op de MIA’s, wat toch vooral een

Angèle en Niels grote favorieten voor de MIA’s
Foto: Geert Van de Velde

Vlaamse aangelegenheid is, voelt best cool. Dat is enkel Stromae al gelukt, denk ik.”

Stiefmoederlijk

Gek genoeg staat Angèle met monsterhits La Loi de Murphy en Je Veux tes ­Yeux niét op de shortlist voor ‘Hit van het jaar’. “Maar de categorie voor beste album vind ik de meest prestigieuze, want daar draait het uiteindelijk om, toch? En genomineerd worden als beste auteur/componist, vind ik dan weer de mooiste eer. Zo’n categorie wordt vaak stiefmoederlijk behandeld, of zelfs vergeten. Maar voor de mensen in het vak is het de mooiste waardering. Een artiest is meer dan enkel imago en hits, er komt ook hard labeur bij kijken.”

Doen het ook niet onaardig: Tamino (vijf nominaties) en Tourist LeMC (vier nominaties). Bazart en nieuwkomers blackwave. en Whispering Sons laten zich ten slotte opmerken met elk drie nominaties.

Stemmen kan tot 9 december via Eén.be/mias

Door bpr, dvg