Atlético en Sevilla kunnen nederlaag maar nipt vermijden, Barcelona is nieuwe leider na zuinige zege

Barcelona is de nieuwe leider in de Spaanse competitie. De Catalanen wonnen zelf met 2-0 van Villarreal en zagen zowel Sevilla als Atlético Madrid punten morsen. Atlético kwam op bezoek bij revelatie Girona niet verder dan een 1-1 gelijkspel, diezelfde score flikkerde bij Alaves-Sevilla op het scorebord na 90 minuten voetballen. Barcelona telt in de stand één punt meer dan Sevilla en drie meer dan Atlético.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in La Liga!

Owngoal redt Atlético

Los rojiblancos moesten zelfs lange tijd achtervolgen tegen revelatie Girona, nadat topschutter Stuani een strafschop benutte. Atlético ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar had daar uiteindelijk wel wat hulp voor nodig. Girona-verdediger Ramalho wilde voorkomen dat Costa kon afdrukken, maar verschalkte zo zijn eigen doelman en zette de 1-1 eindstand op het bord.

Barcelona zet Villarreal makkelijk opzij

Geen tijdelijke leidersplaats voor Atlético, maar wel voor Barcelona. De Catalanen kregen in Camp Nou bezoek van Villarreal. Tien minuten voor rust knikte Gerard Piqué zijn ploeg op voorsprong tegen de geelhemden. Die stand bleef tot in de slotfase op het bord, totdat de 20-jarige Carles Aleña de boeken toe deed met een mooie stifter. 2-0 voor Barcelona, dat reikhalzend uitkijkt naar het resultaat van Sevilla later op de avond.

Ben Yedder bezorgt Sevilla een punt

Die andere revelatie in de Spaanse competitie, Deportivo Alaves, toonde zich ook tegen leider Sevilla een taaie tegenstander. Iets voorbij het halfuur opende Jony de score na een strakke voorzet vanop rechts. Sevilla - dat donderdag nog verloor bij Standard - moest in de achtervolging. Pas in de 78e minuut kreeg het loon naar werken toen Ben Yedder een gelijkaardige aanval afrondde. Verder kwam Sevilla niet meer en dus moet het zijn leidersplaats afstaan aan Barcelona.

Door rahe
AANGERADEN