Nafi Thiam kan zichzelf opvolgen als Wereldatlete van het Jaar (Borlées zeker van niet-officiële prijs)

Foto: BELGA

Nina Derwael mocht gisteren in het Brusselse The Dominican-hotel haar prijs ophalen, maar Nafi Thiam zit vandaag op een nog iets prestigieuzere locatie. De meerkampster kan in het mondaine Monaco zichzelf opvolgen als Wereldatlete van het Jaar.

Of ze opnieuw de trofee uit de handen van prins Albert overhandigd krijgt, is echter lang niet zeker. Thiam legde het eerder dit jaar af tegen de Britse Dina Asher-Smith als Europese Atlete van het Jaar. Asher-Smith is dit jaar de snelste sprintster ter wereld op zowel de 100m, 200m als 4x100m en op die disciplines is ze ook Europees kampioene. Thiam heeft ook nog concurrentie van onder anderen de Keniaanse Beatrice Chepkoech, die het wereldrecord op de steeple met acht seconden scherper stelde.

Ook Borlées present

Ook Jonathan Sacoor, dit jaar wereldkampioen op de 400m bij de beloften, is vandaag aanwezig in Monaco, maar hij haalde niet de shortlist voor Rijzende Ster van het Jaar. De Borlées geven ook present op het gala. Een officiële prijs krijgen ze niet, maar ze worden er wel in de bloemetjes gezet als atletiekfamilie.

Door hjb
  • AANGERADEN
    Meest recent