Het beste van ‘De Slimste Mens’ zag je voor één keer niet op tv (maar wel bij ons)

Foto: Vier

‘De Slimste Mens ter Wereld’ werd vanavond nog een pak beter toen we een fragment in onze mailbox vonden dat niet was uitgezonden. Erik Van Looy die er - mede dankzij plaagstoten van Peter Van de Veire - maar niet in slaagt zijn programma af te sluiten, is alvast een fragment dat we niet meteen meer vergeten. Bekijk de video onderaan dit artikel.

De winnaar van vanavond: Layla ­El-Dekmak van Radio 1.

De verliezer: ­Jeroen van Koningsbrugge. De Nederlandse acteur en cabaretier was in het finalespel kansloos tegen Peter Van de Veire, maar doet met twee deelnames wel beter dan landgenoten Youri Mulder, Brigitte Kaandorp en Hugo Borst.

De nieuwkomer van morgen: Wim ­Lybaert, de man van ­programma’s als ­De Moestuin volgens Wim en De Columbus.

De beste quotes:

Video: Vier

Erik Van Looy: “Gisteren goed gespeeld, Jeroen, je hebt een minister naar huis gespeeld”. Jeroen van Koningsbrugge: “Ja, maar dat was ook wel tijd.”

Jeroen van Koningsbrugge: “Had jij posters op je kamer?” Van Looy: “Filmposters, ja”. Van ­Koningsbrugge: “Gewoon met het woord ‘film’ op, dan?”

Erik Van Looy: “Wat maakt jou ­gelukkig, Peter?” Van de Veire: “Mijn kinderen?” Van Looy: “Mooi ­antwoord. Jij ook ­zeker, Jeroen?” Van Koningsbrugge: “Ja, zijn kinderen, echt top.”

Erik Van Looy: “Ben jij ooit ballenjongen geweest, ­Jeroen?” Van ­Koningsbrugge: “Nee, ik ben meer een benen­jongen, ik val meer op ­benen.”

Het mooiste moment:

Jeroen van Konings­brugge moest na twee ­afleveringen naar huis, met spijt in het hart. Hij zei tegen Erik Van Looy dat hij nog een weekje bij hem bleef slapen.

De tussenstand:

1. Julie Colpaert (12 afleveringen)

2. Boris Van Severen (8)

3. Rani De Coninck (6)

4. Sven Gatz (6)

5. Peter Van de Veire (5)

6. Wouter Vandenhaute (4)

7. Michèle Cuvelier (3)

Video: Vier

VOOR ABONNEES
Laad meer berichten...