Vos voelt zich thuis in woonwijk Sint-Amandsberg

Foto: joris vandenbroucke

Gent -

Gents gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke (sp.a) beleefde de spannendste date van zijn leven toen hij gisteravond laat een vos zag zitten voor zijn garage in Sint-Amandsberg

“Het was rond 23u30 toen ik met mijn auto binnenreed op het terrein met garageboxen in Sint-Amandsberg, waar ik woon”, zegt Vandenbroucke, parlementslid voor de sp.a en nu ook verkozen als gemeenteraadslid in Gent.

“Dat terrein is omgeven door drie drukke woonstraten, de Aannemerstraat, de Klinkkouterstraat en de Bouwmeesterstraat. Op zich dus al verrassend dat daar een vos rondloopt. “

“Helemaal verbijsterend was dat de vos niet wegliep voor de koplampen van mijn wagen maar zelfs een tiental seconden lang recht naar mij bleef staren.”

Het oogcontact deed de politicus naar zijn gsm grijpen om de vos te filmen. “Toen ik langzaam in zijn richting reed, stapte hij kalm weg. Het was een prachtig moment.”

Welkom

Het is niet de eerste keer dat vossen worden gespot in Gent. “Maar de kalme rust van het roofdier in de buurt van mensen is toch wel verrassend.

Vos voelt zich thuis in woonwijk Sint-Amandsberg
De Klinkkoutervos kon enkel via de onderdoorgang van dit appartement in de Aannemerstraat op het garageterrein komen. Foto: jvdb

Van doodgebeten kippen heeft Joris Vandenbroucke nog niets gehoord. “Ik heb de foto in de besloten groep van de buurtbewoners geplaatst en iedereen reageerde positief. De Klinkkoutervos is welkom en ik hoop hem nog regelmatig terug te zien.”

Door gn
AANGERADEN