Ariana Grande breekt record van Adele met ode aan ex-vriendjes en feministische films

De Amerikaanse zangeres Ariana Grande heeft vier dagen na de publicatie van de videoclip voor haar nieuwste song ‘Thank u, next’ al een record beet en geeft meteen ook de Britse zangeres Adele het nakijken. De videoclip van het nieuwe nummer van de 25-jarige zangeres werd in een recordtijd al honderd miljoen keer bekeken. ‘Thank u, next’ verscheen op 30 november, kort na de veelbesproken breuk tussen Grande en verloofde Pete Davidson.

Thank u, next, gaat over alle ex-vriendjes van Ariana Grande, onder wie ook de betreurde Mac Miller, maar is ook een ode aan populaire films met een feministisch tintje. Zo springt Ariana Grande rond in sexy kerstjurkje zoals in Mean Girls, een film uit 2004 met Lindsay Lohan. Er zijn ook scènes die doen denken aan Legally Blonde, de kaskraker met Reese Witherspoon in de hoofdrol.

De video van het nummer werd in vier dagen al honderd miljoen keren bekeken en daarmee breekt Ariana Grande het vorige record van Adele. Volgens Vevo had de Britse zangeres in 2015 vijf dagen nodig om zoveel views op YouTube te halen met Hello, het nummer waarmee ze haar comeback maakte.

Play

bekijk ook

Bill Clinton lijkt verrukt met eerbetoon Ariana Grande op begrafenis Aretha Franklin: “Hij kan het niet laten”

Bisschop betast Ariana Grande tijdens plechtigheid: “Iets nieuws bij Taco Bell”

20 jaar geleden leerde de wereld deze onsterfelijke hit én Britney Spears kennen

Door pjv
VOOR ABONNEES