Jonge serveuse valt flauw als ze wordt gewurgd door eigen chef-kok op kerstfeestje

Bron © Daily Mail, The Mirror, The Sun

De meeste werknemers moeten op kerstfeestjes van het werk er enkel voor zorgen dat ze niet te dronken worden en iets gênants doen in de buurt van de baas, maar in een club in Cardiff liep zo’n feestje helemaal fout. Een 24-jarige serveuse werd even omarmd door de boomlange chef-kok en Americanfootballspeler, maar hij kneep zo hard dat ze het bewustzijn verloor. Toen haar bazen haar afwimpelden als ze klaagde over het incident, trok ze naar de arbeidsrechtbank, waar ze gelijk kreeg.

Molly Phillips (24) raakte even buiten bewustzijn toen ze door de 1 meter 82 lange chef-kok werd ‘geknuffeld’ op het kerstfeestje van haar werkgever op 1 januari 2018. Omdat ze flauw was gevallen, herinnerde ze zich het voorval niet, maar de dag erna werd ze wakker met een verlamd gezicht. Ze vreesde dat ze een beroerte kreeg, maar kreeg van de dokters te horen dat haar verwondingen waren veroorzaakt door “een gebrek aan zuurstof of zenuwschade”.

Toen ze bovenstaande beelden van een beveiligingscamera bekeek, zag ze hoe de 29-jarige chef-kok van de club haar “wurgde”. Ze wilde eerst niks ondernemen, maar voelde zich niet meer op haar gemak in het bijzijn van de kok en trok naar haar werkgever om haar beklag te doen over wat er was gebeurd. Toen zij haar grieven telkens afwimpelden, zag ze geen andere oplossing dan haar ontslag aan te bieden.

Paniekaanvallen en depressies

Ze trok echter naar de arbeidsrechtbank om toch nog wat rechtvaardigheid te bekomen, waar de rechter haar mening over de hele lijn volgde. “Het bewijs toont duidelijk dat de chef-kok haar in een houdgreep heeft, waardoor ze flauwviel”, klonk het oordeel afgelopen week. “Haar werkgever gaf haar enkel de raad om ‘verder te gaan met haar leven’ toen ze het incident aanhaalde en bekommerde zich niet om haar gevoelens.”

Sinds het incident klaagt Phillips over de verlamming in haar gezicht en ze vreest dat ze nooit meer “normaal zal kunnen glimlachen”. Ze lijdt naar eigen zeggen ook aan een posttraumatisch stresssyndroom en heeft last van paniekaanvallen en depressies door de gebeurtenissen op het feestje. “Maar het ergste was dat er niet naar me werd geluisterd”, verklaarde het slachtoffer voor de arbeidsrechtbank. Ze won de zaak en eist nu een schadevergoeding.

Volgens de Britse krant the Daily Mail wilde de club waar Phillips werkte niet reageren op het incident of op het vonnis. De politie van Wales verklaarde dat een “33-jarige man werd opgepakt op verdenking van slagen en verwondingen, maar weer is vrijgelaten terwijl het onderzoek loopt”. Molly Phillips is tevreden dat de zaak achter de rug is en vindt het een “hele opluchting”. “Ik wil er vanaf nu niet meer aan denken”, aldus de jonge vrouw.

Play

bekijk ook

Missverkiezing eindigt op onverwachte wijze: winnares valt plots flauw na aankondiging

Journaliste valt flauw tijdens interview live op televisie

Serveuse laat zich niet doen door handtastelijke klant

Door pjv
VOOR ABONNEES