Kinderboerderij euthanaseert ezel langs de kant van de weg en laat kadaver liggen tot volgende ochtend

Bron © Algemeen Dagblad

Themabeeld. Foto: ss

Een kinderboerderij in de Nederlandse gemeente Terneuzen heeft donderdag een van haar ezels langs de kant van de weg laten inslapen. Het dode dier werd vervolgens afgedekt met een zeiltje en bleef er tot vrijdagochtend liggen. Omwonenden reageren geschokt.

De ezel leefde al zo’n twintig jaar op de kinderboerderij en was aan het einde van haar leven toe. In overleg met een veearts liet de kinderboerderij het dier inslapen.

Omdat het bedrijf dat het kadaver moest ophalen niet met een vrachtwagen tot op het terrein kon komen, werd besloten om de ezel langs de kant van de weg te euthanaseren. Afgedekt met een zeiltje bleef het dier daar liggen tot het vrijdagochtend werd opgehaald.

“Zoiets doe je niet”

Omwonenden reageerden geschokt, zo schrijft Algemeen Dagblad. Marina Freeke deelde foto’s van het moment waarop de ezel een spuitje kreeg en ineen zakte. “Zoiets doe je niet midden op straat en dan als een stuk vuil laten liggen. Ik ben zo boos”, schreef ze erbij.

De kinderboerderij wenste niet te reageren, maar schreef wel een bericht op Facebook. “Ten eerste betreuren wij het enorm dat dit bericht op Facebook is geplaatst. Zeker omdat ons team veel verdriet heeft om het inslapen van ons ezeltje dat al twintig jaar bij ons was.”

Door nadb
VOOR ABONNEES