Komiek Kevin Hart trekt zich terug als Oscarpresentator na homofobe tweets: “Ik zou poppenhuis op zijn hoofd stuk slaan”

Bron © CNN

Foto: AFP

Kevin Hart trekt zich terug als presentator van de Oscaruitreiking. De aanleiding is de ontstane ophef over oude homofobe tweets van de 39-jarige Amerikaanse komiek. “Als mijn zoon thuiskomt en probeert met het poppenhuis van mijn dochter te spelen, sla ik het stuk op zijn hoofd”, schreef hij onder meer.

“Ik heb de beslissing genomen om mij terug te trekken als presentator van de Oscars. Ik wil geen afleiding zijn op een avond die in het teken moet staan van zoveel geweldig getalenteerde artiesten”, liet Hart donderdag weten. “Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan de LGBTQ-gemeenschap voor mijn ongevoelige woorden uit het verleden.”

Homofobe tweets

Hart verwijst daarmee naar tientallen berichten die hij jaren geleden op Twitter plaatste. Inmiddels verwijderde de komiek de homofobe tweets, maar op internet circuleren ze nog. Zo schreef Hart onder meer: “Als mijn zoon thuiskomt en probeert met het poppenhuis van mijn dochter te spelen, breek ik het op zijn hoofd en zeg hem dat het gay is.”

Ook noemde Hart producer en acteur Dwayne Brown een “dikke homo”, omdat Brown foto’s van Hart op zijn telefoon had. Over de profielfoto van acteur Damien Dante Wayans merkte Hart dan weer op dat het leek op “een homofiel billboard voor aids”.

(Lees verder onder de tweets)

“De wereld is meer dan gek aan het worden”

Enkele uren voor hij aankondigde de presentatie van de Oscaruitreiking op te geven, liet Hart op Instagram weten dat mensen niet zo moeilijk moeten doen over de oude tweets. “De wereld is meer dan gek aan het worden”, begon hij zijn relaas in een video. Hij benadrukte dat de tweets al acht à negen jaar oud zijn. “Stop met het zoeken naar redenen om negatief en boos te zijn. “Ik ben bijna veertig jaar. “Als je niet gelooft dat mensen veranderen, groeien en zich ontwikkelen als ze ouder worden, dan weet ik niet wat ik je kan vertellen.”

Door rrln
VOOR ABONNEES