Vrachtwagen met varkens kantelt om in Brasschaat

Brasschaat -

Op de Essensteenweg in Brasschaat is een vrachtwagen met varkens gekanteld. Meer dan honderd dieren overleefden het ongeval niet. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de nog levende varkens over te laden in een andere vrachtwagen, de kadavers van de gestorven dieren zullen door de brandweer uit de truck worden gesleept.

Het ongeval vond plaats om iets na 5 uur. De chauffeur verloor de controle over zijn vrachtwagen en belandde in de gracht. De vrachtwagen vervoerde meer dan 200 varkens, maar meer dan 100 varkens overleefden het ongeval niet. Er was een dierenarts ter plaatse die zich over de gewonde varkens ontfermde. De brandweer zal vermoedelijk tot in de late namiddag in de weer zijn met het ijselijke karwei om de overleden dieren uit de vrachtwagen te slepen.

Er is ’s middags nog heel wat verkeershinder op de Essensteenweg, die in beide richtingen is afgesloten. Die hinder kan nog wel even aanhouden. Er is ook een elektriciteitskabel geraakt bij het ongeval, waardoor enkele huizen in de buurt zonder stroom vielen.

Vrachtwagen met varkens kantelt om in Brasschaat
Foto: BFM
Door jvo, pjv
VOOR ABONNEES