Bart De Pauw mag enveloppe met klachten tegen hem voorlopig niet inkijken

Bron © VRT

Foto: BELGA

De enveloppe met klachten en verklaringen van vrouwen over Bart De Pauw blijft voorlopig verzegeld. Dat bevestigt de VRT aan onze redactie. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) wil eerst alle betrokken horen.

De KI maakte vrijdag bekend dat de gevallen presentator voorlopig de verzegelde enveloppe met klachten niet mag inkijken. De kamer wil eerst een aparte procedure starten waarbij de betrokken partijen, dat wil zeggen zowel de vrouwen als Bart De Pauw zelf, gehoord zullen worden.

Bart De Pauw kwam op 9 november vorig jaar met een videoboodschap naar buiten waarin hij meldde dat de VRT de samenwerking met hem had stopgezet. Er waren anonieme meldingen binnengekomen over ongepast gedrag van hem. Hij benadrukte dat het niet over fysieke aanrandingen ging, maar eerder om flirterige sms’jes.

Twee dagen later werd er een huiszoeking uitgevoerd in de gebouwen van de VRT. Er werden daarbij verzegelde omslagen in beslag genomen met daarin getuigenissen van vrouwen, die over het gedrag van De Pauw geklaagd hadden bij de preventieadviseur.

Begrip van VRT

In de zaak rond tv-maker Bart De Pauw begrijpt de VRT dat de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) alle andere belanghebbenden wil horen alvorens een eindbeslissing te nemen. “Zo behouden alle partijen hun recht op verdediging”, zegt de openbare omroep vrijdagmiddag in een reactie op de beslissing van de KI van Antwerpen.

Door bap