Stefan Everts op afdeling intensieve verzorging door malaria

Foto: JEFFREY GAENS

Stefan Everts (46) is met spoed opgenomen in het UZ van Leuven. Hij ligt er op de afdeling intensieve verzorging nadat eerder deze week malaria werd vastgesteld. De tienvoudige wereldkampioen motorcross liep de ziekte op nadat hij vorige maand had deelgenomen aan een race voor het goede doel in Congo. Zijn situatie wordt daar op de voet gevolgd door de dokters, zo laat de familie van de oud-motorcrosser weten aan Belga.

Stefan Everts nam in november voor het eerst deel aan de “4 uur van Lubumbashi”, een motorcrosswedstrijd in Congo. Die race wordt georganiseerd door een club die sinds 2002 lokale kinderen steunt met verschillende projecten, zoals het bouwen van een school. Tijdens zijn korte periode in Congo werd Everts gestoken door de malariamug, die de ziekte verspreidt.

Stefan Everts verzamelde tussen 1991 en 2006 tien wereldtitels (1x 125cc, 3x 250cc en 6x 500cc/mx1) en 101 Grand Prix-overwinningen in het motorcross. Hij werd vijf maal verkozen tot Sportman van het Jaar in ons land (alleen Eddy Merckx doet met zes verkiezingen beter). Vandaag is hij aan de slag als teammanager.

Stefan Everts op afdeling intensieve verzorging door malaria
Foto: Karel Hemerijckx
Door md
    AANGERADEN