Politicus maakt pikante blunder in Whatsapp-groep: “Ik klikte per ongeluk op de verkeerde foto”

Bron © BBC, Telegraaf

Foto: Shutterstock

Een Britse politicus die een toplessfoto van een vrouw stuurde naar een groep moeders, is op non-actief gesteld. Raadslid Mohammad Maroof uit Sheffield wilde via berichtendienst WhatsApp een filmpje delen met de organisatie Mums United, maar klikte naar eigen zeggen per ongeluk de pikante afbeelding aan.

Maroof beweert dat hij eigenlijk een video had willen sturen van de oprichtster van Mums United, bericht de BBC. Die diende op dat moment een petitie in over steekpartijen in het gebied. “Ik klikte per ongeluk op de verkeerde foto”, verzucht het raadslid. “Van zodra ik dat ontdekte, vroeg ik of ze de foto wilden verwijderen.”

De WhatsApp-blunder zorgt in Sheffield voor enige commotie. Een lid van de groep dat anoniem wil blijven zegt dat het incident “echt schandelijk” was. De voorzitter van de raad noemt het fotovoorval “zeer ernstig.”

Het geplaagde raadslid heeft excuses aangeboden, maar blijft geschorst tot de kwestie is uitgezocht. Hij zegt volgens de Britse omroep dat hij de WhatsApp-groep juist heeft bedacht om de positie van vrouwen te versterken. De toplessfoto zou hem eerder door iemand zijn toegestuurd en automatisch zijn opgeslagen op de telefoon.

Play

bekijk ook

Pikante beelden tijdens boekvoorstelling: onze cartoonist tekent naakte vrouw voor publiek

Playboymodel krijgt boete nadat ze video van naakte massage deelt op sociale media

Halfnaakte modellen figureren in absurde campagne om huizen te verkopen

VOOR ABONNEES