Gele hesjes blokkeren grenspost van Hensies op de E19, richting Frankrijk

Bron © BELGA

Foto: BELGAONTHESPOT

Brussel -

Franse gele hesjes blokkeren vrijdag vanaf 17.00 uur de grenspost van Hensies op de E19 richting Frankrijk. Dat werd vernomen bij de provincie Henegouwen. Automobilisten die naar Frankrijk willen, kunnen een omleiding volgen.

LEES OOK: Luikenaar aangehouden voor brandende combi tijdens gele hesjesbetoging

Vrijdagochtend vond op dezelfde plaats, net over de Franse grens, ook al een korte protestactie plaats. De Franse politie had de opdracht gekregen om niet tussen te komen, waardoor er files waren vanaf Saint-Ghislain.

Het is niet duidelijk hoe lang de actie in Hensies zal duren. Op de website wegeninfo.be meldt de federale politie dat de acties tot maandag zouden kunnen duren. De politie raadt af om plaatsen zoals grensposten en brandstofdepots, die mogelijk het doelwit kunnen zijn van acties, te vermijden.

Nog in de provincie Henegouwen hebben gele hesjes zich opnieuw verzameld in de industriezone van Courcelles, waar ze al twee weken actievoeren. Aan het rondpunt van Courcelles houden ze vrachtwagens tegen die de zone willen betreden. De gele hesjes in Courcelles lieten eerder deze week nog weten dat ze willen doorgaan “tot de finish”.

VOOR ABONNEES