Zware agressie op straat: tiener en veertiger afgetuigd in centrum Zwijnaarde

Op dit kruispunt trachtten de twee verdachten de veertiger af te persen en sloegen ze in hem elkaar. Foto: Google Streetview

Gent / Zwijnaarde -

Twee agressieve mannen hebben woensdag het centrum van Zwijnaarde op stelten gezet. Ze belaagden een 14-jarige jongen aan een tramhalte en schopten hem in een poging zijn gsm af te nemen. Even later vielen dezelfde twee een 45-jarige bestuurder aan, die ook toen hij neerviel slagen en schoppen te verduren kreeg.

De zware feiten van agressie speelden zich woensdagavond af op de Heerweg-Zuid in Zwijnaarde. Aan de tramhalte werd rond 16.20 uur een 14-jarige jongen belaagd door twee mannen uit Gent van 29 en 31 jaar. Ze gaven de tiener enkele schoppen en probeerden tevergeefs zijn gsm af te nemen. Toen duidelijk was dat ze de gsm niet in handen kregen, liepen ze door. De tiener raakte lichtgewond en was sterk onder de indruk van de feiten en contacteerde de politie.

Veertiger afgetuigd op straat

Nauwelijks een klein uurtje later, rond 17.15 uur, vonden de twee mannen iets verderop een nieuw slachtoffer. Op het kruispunt van de Heerweg-Zuid en de Dorpsstraat had een 45-jarige bestuurder uit Gent een harde klop gehoord achteraan op zijn voertuig. De man stapte uit, en zag twee voetgangers staan die hem vroegen “of het normaal was dat hij voetgangers aanreed”. Volgens enkele getuigen probeerden de twee een aanrijding te simuleren, en wilden ze nadien geld van de bestuurder. Toen ze dat niet kregen, vielen ze hem aan.

Het parket bevestigt dat de twee verdachten 50 euro hadden geëist van de bestuurder en hem een slag in het aangezicht gaven. Vrijwel meteen ontstond er een gevecht, waarbij de veertiger uit Gent op de grond terechtkwam en ook toen nog meerdere slagen en schoppen te verduren kreeg. Tijdens de vechtpartij bleven de twee daders geld eisen van de veertiger op de grond. Verscheidende omstaanders kwamen tussenbeide en verwittigden de politie. Het slachtoffer raakte lichtgewond bij de vechtpartij, en ook zijn wagen raakte beschadigd in het tumult.

Agenten bedreigd

De politie snelde ter plaatse en kon de twee mannen staande houden, maar ook toen was hun woede nog niet bekoeld. Een van de verdachten was volgens het parket verbaal zeer agressief tegen de agenten en bedreigde hen. Beide mannen zijn goed gekend bij de politie en het gerecht en werden ter plaatse gearresteerd. De onderzoeksrechter besliste donderdag de 29-jarige verdachte aan te houden. Hij blijft dus voorlopig in de cel. Zijn 31-jarige kompaan werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Door Cédric Maes
VOOR ABONNEES