Mathias Coppens moet dringend afkicken

© Hoe Zal Ik Het Zeggen?

Op een luchtige manier delicate maar reële problemen aanpakken. Dat is het recept van Hoe Zal Ik het Zeggen? Mathias Coppens (40), onder meer bekend van Het Lichaam van Coppens dat hij samen met zijn broer Staf maakt, zit met zo’n probleem. Tenminste, volgens zijn kinderen. “Papa is de beste ter wereld”, zeggen Lowis en Marcel, het dochtertje en zoontje van Coppens. “Maar hij is continu bezig met zijn gsm. Eén keer heeft hij zelfs vier uur aan een stuk gebeld.”

jdr

Zijn spruiten zeggen dat niet helemáál uit bezorgdheid om hun vader die behalve aan zijn telefoon ook nog vaak aan een tablet- of computerscherm hangt. Nee, ze voelen zich een beetje benadeeld omdat uitgerekend papa hen slechts een beperkte schermtijd toestaat. Toch is de conclusie van Jens Dendoncker duidelijk: pa Coppens is verslaafd aan zijn smartphone en moet afkicken. Mathias wordt voor een routinecontrole naar een Antwerps ziekenhuis gestuurd, waar het gebruik van gsm’s verboden is. Mathias trekt zich daar weinig van aan en dat heeft zo zijn gevolgen.

Ook niet-BV’s hebben hun probleempjes. En dus snelt Dendoncker Marisa ter hulp die wacht tot haar vriend haar ten huwelijk vraagt. Voorts leert hij een Don Juan dat harten breken niet oké is en een glazenwasser helpt hij van een asociale gewoonte af: dubbel parkeren.

INFO

Hoe Zal Ik het Zeggen?VTM, 20.35 uur

LEES OOK