Anne Teresa De Keersmaeker is Brusseles Van’t Joêr 2018

© BELGA

De organisatie be.brusseleir heeft choreografe Anne Teresa De Keersmaeker verkozen tot Brusseles Van’t Joêr 2018. De Keersmaeker krijgt de eretitel omdat ze als ambassadeur bijdraagt aan de positieve uitstraling van de hoofdstad. Voormalig Ancienne-Belgique-directeur Jari Demeulemeester werd verkozen tot Brusseleir vè et leive.

De verbondenheid van de Belgische choreografe met Brussel is groot. Het kantoor van haar dansgezelschap Rosas is in Vorst gevestigd en ook haar dansopleiding P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) huist er.

© BELGA

Bovendien is De Keersmaeker al sinds 1995 resident in de Muntschouwburg met Rosas. De titel van Brusselse Van’t Joêr 2018 werd haar door be.brusseleir onder meer uitgereikt omdat “Brussel voor Anne een van haar voorname inspiratiebronnen en tevens biotoop is voor haar artistieke en professionele creaties, haar werk jonge mensen en studenten dichter bij de hoofdstad brengt en haar bezigheden samenwerkingen stimuleren én realiseren met andere Brusselse organisaties en gemeenschappen”.

“Een tijdje geleden heb ik ergens reclame voor de stad Mechelen gezien, waarin mijn naam werd vernoemd, als Mechelse. Maar Brussel is mijn stad. Ik dank u voor deze prijs”, zegt De Keersmaeker.

Directeur AB

Elk jaar wordt ook een Brusselaar beloond die de stad gedurende zijn of haar gehele levensduur een warm hart toedraagt. De titel van Brusseleir vè et leive gaat dit jaar naar Jari Demeulemeester. De voormalige directeur van de Ancienne Belgique wordt onder meer geëerd voor “zijn jarenlange inzet voor artistieke expressie in het Nederlands in al zijn registers, van de standaardvariant tot de Brusselse streektaal”.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook