Confronterend: Margriet Hermans (64) heeft het lichaam van 81-jarige

© VRT

Confronterend was het verblijf van Margriet Hermans in Die Huis alleszins: een conditietest leerde dat de zangeres het lichaam van een 81-jarige heeft.

tdl

Zelf was Margriet ­Hermans nog een en al glimlach toen ze op de ­tonen van het liedje It’s Ok, All Right van Def Dames Dope op de fiets kroop voor een conditietest. Maar na drie kilometer trappen moest Hermans er de brui aan geven. Ook de testen van haar evenwicht en kracht waren niet om over naar huis te schrijven. Het verdict was keihard: fysiek is Margriet Hermans 81, zeventien jaar ­ouder dan ze is. “Ik wist dat het niet goed was”, reageert ze gelaten. “Ik dacht dat ik in de zeventig zou zitten, maar 81 is wel erg oud. Ik zoek geen excuses, maar ik was heel moe tijdens die opnames. Ik had heel hard gewerkt en had er een lange vlucht naar Zuid-Afrika opzitten.”

Hermans zegt dat ze sinds haar operatie, waarbij een groot stuk van haar ­darmen werd weggenomen en ze van 148 kilo naar 74 kilo ging, conditioneel achteruit is gegaan. “Ik ben niet meer het trekpaard van vroeger, al voel ik me best goed in mijn vel. Maar sinds die ingreep balanceer ik altijd op het randje van te weinig vitaminen en mineralen. En ik ben een slechte sporter, ik lees ­liever de krant dan naar de fitness te gaan. Ik zou de waarden van mijn bloed beter moeten controleren. In de zomer ga ik fietsen, maar bij dat koude grijze weer blijf ik liever binnen. Ik ga weleens wandelen met mijn man, maar te weinig. Vroeger bleef ik maar gaan, had ik tonnen energie. Die operatie heeft dat veranderd, vreemd ­genoeg. Niet dat ik de klok wil terugdraaien. Ik was veel te zwaar, dat was pas écht ongezond. Nu ben ik meer in conditie dan ­tijdens de opnames voor Die Huis, trouwens. Ik ben ook al bijna 65, er zit sleet op. Als ik 81 word, wil ik me voelen als een 64-jarige. Dat zou pas mooi zijn.”

© VRT

Aangeboden door onze partners

Lees ook