Erwin Koeman niet langer coach bij Fenerbahçe

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Erwin Koeman fungeert niet langer als interim-hoofdtrainer van Fenerbahçe. De broer van de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman moet bij de Turkse topclub plaatsmaken voor Ersun Yanal, de trainer die Fenerbahçe voor het laatst kampioen maakte. Met Yanal op de bank was ‘Fener’ in het seizoen 2013-2014 met afstand de beste club in Turkije.

De bijna 57-jarige Turk is al de derde trainer dit seizoen van Fenerbahçe. Phillip Cocu moest eind oktober vertrekken na een slechte seizoensstart. Zijn assistent Erwin Koeman zat sindsdien als eindverantwoordelijke op de bank. Met slechts veertien punten uit vijftien competitieduels staat Fenerbahçe in de Süper Lig op de voorlaatste plaats. De ploeg van Koeman verloor donderdag in de Europa League ook bij Spartak Trnava (1-0). Fenerbahçe was echter al zeker van overwintering, door in de groep van Anderlecht als tweede te eindigen na Dinamo Zagreb.

De nu 57-jarige Koeman had als hoofdtrainer naast Feyenoord, ook RKC Waalwijk (twee periodes), FC Utrecht en FC Eindhoven onder zijn hoede. Bij Southampton werkte Erwin Koeman als assistent van Ronald, die inmiddels bondscoach van Oranje is. Erwin Koeman was zelf werkzaam als bondscoach van Hongarije. Als speler kwam hij vijf jaar uit voor KV Mechelen (1985-1990), tijdens de hoogdagen van de club.

Meer voetbal