Charlotte Vandermeersch krijgt rol in ‘Baantjer’

De populaire televisiereeks Baantjer keert terug en doet dat via de grote poort. Zo is er volgend jaar niet alleen een ­Nederlandse speelfilm in de bioscopen, er komt ook een aansluitende tv-serie op VTM. Met daarin verschillende Vlaamse acteurs. De opvallendste namen zijn Charlotte Vandermeersch, Tom Vermeir en Joren Seldeslachts, maar ook Maarten Nulens (Beau Séjour, Gevoel voor Tumor) en Hélène Devos (Belgica, Witse) zijn ­toegevoegd aan de cast. Dat er ook Vlamingen in de Nederlandse reeks meedoen, heeft ­alles te maken met het verhaal. Dat speelt immers voor een deel in Antwerpen.

jdr

In Baantjer - Het Begin maakt het publiek kennis met de jonge Jurre De Cock. In de tv-reeks werd de oudere De Cock “met c-o-c-k” gespeeld door de ­inmiddels overleden Piet ­Römer. Zijn jonge versie zal nu worden neergezet door de Nederlandse acteur Waldemar Torenstra.

Als jonge rechercheur wordt De Cock begin de jaren tachtig gestationeerd in het door ­krakers en punkers geplaagde ­Amsterdam. Hij moet een moordzaak oplossen die leidt naar een mogelijke aanslag ­tijdens de kroning van prinses Beatrix. Zijn onderzoek brengt hem in contact met de Belgische rechercheur Mertens ­(Joren Seldeslagts); Maarten Nulens speelt diens collega. Tom Vermeir wordt dan weer Seppe Bruneau, een kopstuk van het drugskartel.

In de tv-reeks van Baantjer - Het Begin zal ook Charlotte Vandermeersch een rol spelen. Zij wordt Lacroix, een belangrijke schakel binnen de internationale geheime dienst. De bioscoopfilm is voorzien voor april. De tv-reeks wordt later op VTM uitgezonden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook