PEC Zwolle ontslaat trainer Van ‘t Schip

Bij PEC Zwolle speelt onder meer Lars Veldwijk (ex-KV Kortrijk) Foto: Photo News

PEC Zwolle heeft een dag na de bekernederlaag tegen AZ (5-0) trainer John van ‘t Schip ontslagen. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de huidige nummer vijftien van de Nederlandse Eredivisie.

Van ‘t Schip was anderhalf jaar trainer van PEC Zwolle, waar hij werd aangesteld als opvolger van Ron Jans. Zijn contract liep aan het einde van dit seizoen af. Assistent-trainer Peter de Gunst zit vrijdag op de bank wanneer PEC Zwolle de eerste helft van het seizoen afsluit tegen VVV-Venlo. De leiding van de club wil in de winterstop een nieuwe coach aanstellen.

De 54-jarige Van ‘t Schip beleefde een flitsende start met PEC Zwolle, dat als nummer vier van de Eredivisie aan de winterstop van het vorige seizoen begon. Daarna werden de resultaten slechter en slechter. De leiding van PEC Zwolle wilde lang pas in de winterstop met Van ‘t Schip over zijn toekomst praten. Na de smadelijke nederlaag tegen AZ werd toch besloten om afscheid van de oud-voetballer te nemen.

Van ‘t Schip was assistent van bondscoach Marco van Basten bij het Nederlands elftal. Hij trainde ook de jeugd van Ajax en werkte eveneens als assistent-trainer bij het eerste elftal van de club uit Amsterdam. Van ‘t Schip was ook coach van FC Twente, Chivas Guadalajara en Melbourne City.

Door lvh
Meer voetbal