AA Gent-doelman Lovre Kalinic op weg naar Aston Villa

© Isosport

Vandaag werd Lovre Kalinic (28) gespot op de luchthaven van Birmingham. Navraag leert ons dat de Kroatische doelman van AA Gent dicht bij een overgang naar Aston Villa staat en er verwacht werd voor zijn medische proeven.

gma, vdm, ssg, vtvn

Kalinic, die de bekermatch tegen STVV miste door een lichte blessure, haalde deze zomer met Kroatië de finale van het WK in Rusland en droomt al langer van een transfer naar Engeland.

Al zal hij het dus wel eerst moeten proberen in de tweede klasse. ‘The Villans’ staan na 22 speeldagen pas achtste in de Championship met 33 punten. Dat zijn 12 punten minder dan leider Leeds United en 11 punten minder dan Norwich City. Voor Villa komt het erop aan om de top zes te halen. Daarin spelen vier ploegen om het derde en laatste ticket naar de Premier League.

Bij Aston Villa komt Kalinic ex-Standardspeler Birkir Bjarnason tegen. Andere bekende namen zijn onder andere Yannick Bolasie, Anwar El Ghazi, Tammy Abraham en Jack Grealish. Momenteel is de Noor Örjan Nyland de nummer één in Birmingham. Die kwam pas afgelopen zomer voor 3 miljoen euro over van het Duitse FC Ingolstadt en hield in twintig optredens vijf keer de nul.

Lovre Kalinic kwam in de winter van 2017 over van Hajduk Split, zijn jeugdclub waarmee hij in 2013 de Kroatische beker won. De Buffalo’s betaalden toen 3 miljoen euro voor de doelman die intussen zestien interlands op zijn naam heeft staan. In 79 wedstrijden voor AA Gent kreeg Kalinic 88 doelpunten tegen en hield hij 29 keer zijn netten schoon. Ook kreeg hij zeven keer een gele kaart.

LEES OOK

Nu in het nieuws