Nog meer tegenslag voor Genk: leider moet het in januari stellen zonder zijn doelman Danny Vukovic

© BELGA

Racing Genk-doelman Danny Vukovic is opgenomen in de Australische selectie voor de Asian Cup voetbal, die van 5 januari tot 1 februari 2019 doorgaat in de Verenigde Arabische Emiraten. De competitieleider zal het dus even moeten stellen zonder zijn eerste keeper. Na de bekeruitschakeling een

LEES OOK. Leider Genk uitgeschakeld in Beker van België

Vukovic zal op de Asian Cup tevreden moeten zijn met een plaats op de bank, normaal gezien plaatst bondscoach Graham Arnold Mathew Ryan (Brighton, ex-Club Brugge en -Genk) tussen de palen.

Arnold besliste verder om Tomi Juric niet te selecteren. Bij zijn Zwitserse club Luzern komt de aanvaller te weinig aan spelen toe. Middenvelder Aaron Mooy is wel van de partij, ondanks eerdere communicatie van zijn Engelse club Huddersfield dat hij door een knieblessure verstek zou moeten laten gaan. Volgens Arnold is Mooy ervan overtuigd dat hij tijdig fit kan geraken.

De titelverdediger begint op 6 januari aan de Asian Cup met een duel tegen Jordanië. In groep B neemt Australië het verder op tegen Palestina en Syrië. 15 van de 23 geselecteerde spelers waren er niet bij toen de Socceroos in 2015 voor eigen publiek de Asian Cup wonnen.

Aangeboden door onze partners