Romelu Lukaku krijgt negen dagen vrij bij Manchester United

Foto: REUTERS

Ole Gunnar Solskjaer, de caretaker manager van Manchester ­United, kan in zijn eerste twee duels niet over Romelu Lukaku beschikken. De 25-jarige Rode Duivel kreeg van het bestuur omstandigheidsverlof, daarom ontbrak hij sinds begin deze week al op training.

Hij wordt pas op 26 december terug op de club verwacht, waardoor hij er morgen op Cardiff City niet bij is, maar ook thuis ­tegen Huddersfield ontbreekt. Het gaat om privézaken, maar naar verluidt is het niks ernstig. Voor Lukaku is het ook het ideale moment om even tot rust te komen, na een moeilijke periode bij de Red Devils.

"Romelu heeft enkele dagen vrij gehad, ik heb hem nog niet gezien", vertelde Ole Gunnar Solskjaer vrijdag op zijn eerste persconferentie als ManU-coach. "Dat was beslist voor ik kwam, ik heb er dan ook geen problemen mee." 

Solskjaer zette zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen, waarna de Noor in principe terugkeert naar zijn vorige club Molde. Volgens de voormalige speler van de Red Devils zijn er nog geen gesprekken gevoerd om op permanente basis de T1 van ManU te worden. "Er zijn zoveel coaches die manager zouden willen zijn van Manchester United", zei Solskjaer. "Ik ook. Maar daar hebben we nog niet over gesproken. Ik dacht geen twee keer na toen ze me belden om te tekenen als speler, en ook nu is het een eer de club enkele maanden te helpen."

Manchester United staat pas op de zesde plaats in de Premier League. United verloor zondag de topper tegen Liverpool met 3-1 waardoor de achterstand op de koploper van de Premier League opliep tot liefst negentien punten. "Ik wil dat de spelers begrijpen hoe ik wil spelen als team", reageerde Solskjaer op de vraag of hij in de top vier wil eindigen. "Daarna zullen we de resultaten en de veroverde punten bekijken."

Door dvd
SPORT VOOR ABONNEES
Meer voetbal