Ophef in de Bundesliga: Werder Bremen gebruikte drone om tegenstander Hoffenheim te bespioneren

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

De Bundesliga-club Werder Bremen geeft toe een drone gebruikt te hebben in aanloop naar het duel tegen Hoffenheim van afgelopen woensdag (1-1). Dat heeft sportief directeur van Werder Bremen Frank Baumann vrijdag bekendgemaakt op de clubwebsite.

Tijdens de laatste training voor de competitiematch tegen Werder Bremen merkten enkele Hoffenheim-spelers een drone op boven hun hoofden. Volgens Hoffenheim was hiervoor geen toestemming gegeven, en ze stapten prompt naar de politie.

In het onderzoek werd al snel gekeken naar tegenstander Werder Bremen. Frank Baumann, sportief directeur bij Bremen, geeft toe dat zijn club verantwoordelijk is voor het incident. “Een scout wou informatie verzamelen vanop de training van Hoffenheim en gebruikte daarom voor een korte periode een drone. Deze drone vloog nooit over het terrein en er was geen gevaar voor de spelers”, klinkt het bij Baumann, die benadrukt dat alles al uitgeklaard is. “We hebben niets illegaal gedaan. We hebben de zaak al met Hoffenheim besproken, en alles is geregeld. We willen ons verontschuldigen voor het ongemak bij de spelers.”

Het is niet de eerste keer in de voetbalwereld dat een drone voor problemen zorgt. In 2017 beschuldigde Honduras Australië van spionage met een drone in aanloop naar het WK-kwalificatieduel tussen beide landen.

# Belga context ## Related picture(s) [BUNDESLIGA - FBL - GER - BUNDESLIGA - HOFF...]

## Related link(s) [BUNDESLIGA - Link naar website Werder Bremen]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

AANGERADEN