Concurrentie voor de luipaardprint en de koersbroek gaat nergens heen: dit worden de modetrends in 2019

In de laatste week van het jaar wordt zowel terug- als vooruitgeblikt op de trends met lijstjes. Inspiratieplatform heeft er ook enkele samengesteld, waaronder een top tien van de modetrends die we kunnen verwachten in 2019. Enkele nemen we mee uit 2018, andere zijn hip in wording. Een overzicht.

vwh

Boost voor bamboe

Stijging: 2.215 procent

Vorig jaar al hip dankzij de bamboetassen van Cult Gaia in de vorm van een halve maan, volgend jaar komt de focus nog meer op het natuurlijke materiaal te liggen. Bamboe wordt big.

© Instagram Isabelle Larosa

Sneakers als statement

Stijging: 2.211 procent

De ‘lelijke’ sneakers blijven relevant, want opvallen met je schoeisel is modieus verantwoord in 2019. Ga voor exemplaren met een funky zool of flashy accenten als eyecatcher.

Koersbroeken in overvloed

Stijging: 1.323 procent

Kim Kardashian kon jaren geleden zowaar in de toekomst kijken: koersbroeken raken in 2019 helemaal ingeburgerd. Van zwarte tot modellen met prints: je kunt er zowel een sportieve als elegante kant mee uit.

© Instagram

Wikkelen maar

Stijging: 689 procent

Knoopjes zijn niet noodzakelijk in het nieuwe jaar. Een wikkeljurk, -hemd, -blouse, -broek of jas nonchalant samenbinden met een lint is de nieuwe ongedwongen sensualiteit.

© Instagram

Overal schildpadden

Stijging: 679 procent

De luipaardprint zal ongetwijfeld nog opduiken in het straatbeeld, maar we zien ook steeds meer accessoires die knipogen naar de bruintinten op het schild van een schildpad. Ook bekend als tortoiseshell.

© Instagram

Ssslangenprint

Stijging: 642 procent

En als je de luipaardprint beu bent, waarom geen slangenprint proberen? Hier demonstreert Roos, vriendin van Laurens Nuyens, hoe je gewaagde laarzen stijlvol combineert met gebreid beige.

© Instagram Rosescloud

Sixties brillen

Stijging: 591 procent

Breng met je zonnebril een ode aan de jaren 60: denk aan ovalen modellen in wit, zwart of een knalkleur naar keuze om een peace en love vibe uit te stralen.

© Instagram modsunglasses

Exotisch chic

Stijging: 229 procent

Prints met bloemen en planten zijn iets minder relevant in 2019. Volgens Pinterest draait het volgend jaar allemaal rond kleurrijke, exotische patronen met een knipoog naar de Afrikaanse klederdracht.

© Instagram

Ruches

Stijging: 108 procent

Romantische tierlantijntjes blijven in de mode. Denk aan blouses met ruches aan de mouwen of jurken met de typisch Spaanse Belle Perez-toets. Subtiele aanpak gewenst? Ga voor schoenen met rushes.

© Instagram

Duurzame mode

Stijging: 34 procent

We staan met ons allen ook steeds vaker stil bij de herkomst van kleding. Duurzame mode - ambachtelijke gemaakt van de betere materialen - wakkeren de globale interesse verder aan.

© Instagram

LEES OOK