24 jaar heeft deze gemeente erop moeten wachten, nu heeft ze eindelijk een kandidaat in Blokken

Foto: BERT DE DEKEN

Baarle-Hertog -

Het heeft 24 jaar geduurd, maar Baarle-Hertog is eindelijk toegetreden tot de beschaving: de gemeente levert met Koen Sannen (32) voor het eerst een kandidaat voor het spelprogramma Blokken. De blinde vlek op de kaart ­bestaat nu nog uit slechts vijf gemeenten.

Als langstlopende spel­programma op de Vlaamse ­televisie wil Blokken graag het punt bereiken waarop elke Vlaamse gemeente een kan­didaat heeft geleverd. Sinds 1994 slaagden zes gemeenten er niet in een deelnemer voorbij de preselecties te loodsen: Lo-Reninge, Spiere-Helkijn, Drogenbos, Herstappe, Horebeke en Baarle-Hertog. Dankzij Koen Sannen verdwijnt Baarle-Hertog van die lijst: hij mag op kerstavond zijn kans wagen bij Ben Crabbé. Dat is dus een primeur voor Baarle-Hertog, de gemeente vlak bij Hoogstraten die als een eiland op Nederlands grondgebied ligt.

Koen Sannen werkt als ontwikkelingsingenieur bij Daf Trucks in Eindhoven, komt uit Brecht en woont sinds zes jaar in Baarle-Hertog. “Mijn zus had gezien dat ze op zoek waren naar kandidaten uit onze gemeente. Ik was al langer van plan om mee te doen. Na mijn inschrijving ging het redelijk snel, terwijl de wachtlijst voor mannen normaal erg lang is. Ik heb natuurlijk de preselecties moeten overleven, maar voor mij ging het allemaal wat sneller omdat ik uit Baarle-Hertog kwam. Ik heb vernomen dat er nog mensen van hier wilden deelnemen, maar die hebben de uiteindelijke selectie niet gehaald. Baarle-Hertog telt maar 2.700 inwoners en meer dan de helft zijn Nederlanders, die voelen zich sowieso minder geroepen om mee te doen. Een echte kwisser ben ik niet, ik doe hooguit twee keer per jaar mee aan een zaalquiz en ik kijk af en toe naar De Slimste Mens ter Wereld. Naar Blokken kijk ik zelden omdat ik vrij laat werk ­– ik heb veel contact met mensen in Noord-Amerika en die werken natuurlijk op ­andere uren. Ik ben in ieder geval blij dat ze Baarle-Hertog bij Blokken van die lijst kunnen schrappen. Dat was voor een deel mijn motivatie.”

INFO

BlokkenEen, 18.30 uur

Door tdl
Laad meer berichten...