Kerstmirakel: twee vissers na weken dobberen gered door cruiseschip

© Reuters, Empress Of The Seas

Twee vissers uit Costa Rica kunnen thuis de feestdagen doorbrengen nadat ze na net geen drie weken ronddobberen in de Caraïbische Zee zijn gered door het luxe cruiseschip ‘Empress Of The Seas’. Lokale media spreken van een kerstmirakel.

ehu

De twee dobberende vissers zouden bij het uitzetten van de netten in slaap zijn gevallen. Toen ze uren later wakker werden, waren ze afgedreven van hun netten en raakten ze de weg kwijt. Toen ze vervolgens ook nog zonder brandstof kwamen te zitten, leken de mannen reddeloos verloren. Totdat de enorme ‘Empress Of The Seas’ opdoemde en hen vlakbij Jamaica opmerkte.

De uitgehongerde mannen hadden maar voor zeven dagen eten aan boord. Verbaasde toeristen zagen toe de mannen op een brancard aan boord werden gebracht. Eén van de vissers kreeg meteen medische bijstand.

Storm

Dat de mannen gespot werden was puur toeval: de ‘Empress Of The Seas’ moest door een storm een andere route kiezen en stuitte daardoor op de vissers. “Deze mannen hebben een engeltje op hun schouder gehad, een kerstwonder. De storm heeft hun leven gered”, aldus de kapitein van het cruiseschip.

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten