Niels Albert heeft het nog steeds moeilijk met zijn afscheid: zijn laatste koerstrui blijft op het droogrek hangen

Voormalig veldrijder en wereldkampioen Niels Albert (32) en zijn vriendin Valeska (31) schakelden Jani Kazaltzis in voor een make-over voor de familiefeesten. De eerste aflevering van ‘Zo Man Zo Vrouw’ waarin zeven koppels modeadvies krijgen zorgde meteen voor het nodige vuurwerk op kerstdag. Albert zorgde zoals altijd voor het nodige entertainment, maar toonde toch ook (even) zijn sentimentele kant toen zijn laatste koerstrui opdook.

vml

Niels Albert moest in 2014 plots stoppen met veldrijden omdat hij last kreeg van hartritmestoornissen, waardoor topsport onmogelijk werd. Dat gedwongen afscheid is duidelijk nog niet helemaal verteerd: zijn laatste koerstrui (met rugnummer 1!) hangt nog steeds op het droogrekje: “Daar hecht ik heel veel sentimentele waarde aan. Die gaat nooit weg, die hangt daar altijd. Dat was de laatste koerstrui die ik ooit aangehad heb. Ik heb ze sindsdien ook niet meer aangehad.”

“Ik mis die tijd wel, ja”, bekent hij. “Ik probeer daar niet over na te denken omdat je de tijd toch niet kunt terugdraaien en je moet vooruit in het leven. We hebben nu een prachtige dochter en dat verandert je leven ook heel hard... Maar genoeg daarover, het moet een luchtig programma worden.”

En een luchtig programma, dat werd het zeker met de grapjas van de familie die zich graag verkleedt en daarom een sneeuwmankostuum aantrok. Al was niet naar de zin van Jani én al helemaal niet van Valeska. “Hij ziet eruit als een goedkope kerststronk en ik zou graag een deftige stronk hebben voor kerst”, zei ze lachend. “Hij hangt al 364 dagen de clown uit, dus één dag mag hij weleens in stijl afsluiten.”

Niels’ dressing is volledig ingepalmd door zijn vriendin, waardoor hij (tot ontzetting van Jani) naar het washok moest verkassen. Daar trof Jani een veredelde carnavalswinkel aan. Wanneer hij ook een body fleece vond, stond hij helemaal met zijn mond vol tanden. Het leverde enkele hilarische beelden op.

Toch moest lolbroek Niels Albert even slikken wanneer hij zijn vriendin Valeska in haar nieuwe look zag. En Valeska? Die zou Jani het liefst van al in huis nemen om er elke dag zo uit te zien...

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten