Laurent Ciman trekt opnieuw naar Canada… en gaat daar spelen bij aartsrivaal van ex-club

© AFP

De kogel is door de kerk: Laurent Ciman verlaat Europa alweer na vier maanden en gaat opnieuw in Canada voetballen. De Rode Duivel verlaat zijn Franse club Dijon en trekt naar Toronto FC, nota bene de aartsrivaal van zijn voormalige team Montreal Impact. Ciman had enkele dagen geleden al in onderling overleg met Dijon zijn contract ontbonden.

svar

Ciman verliet in 2015 Standard om in Canada te gaan voetballen. Cimans dochtertje, dat aan autisme lijdt, zou daar betere verzorging kunnen krijgen. De Rode Duivel kon aan de andere kant van de Atlantische Oceaan aan de slag bij Montreal Impact. Daar bleef hij twee seizoenen, tot hij in 2017 werd betrokken in een ruildeal met Los Angeles Galaxy. Iets waar Ciman woedend om was, want de deal ging door zonder zijn toestemming.

Onze landgenoot verliet vorige zomer The Galaxy om in Frankrijk te gaan voetballen, maar na nog geen vier maanden is dat avontuur dus al ten einde. Toronto FC is de club waar ook Victor Vazquez (ex-Club Brugge) voetbalt. Ciman was op Twitter alvast zichtbaar opgelucht: in naam van zijn familie bedankte hij Dijon om de overstap naar Toronto mogelijk te maken. De Rode Duivel schreef dankbaar te zijn dat hij mocht terugkeren naar Canada, “een plaats die hij als thuis ziet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten