Ouders Frank Vandenbroucke zijn kwaad op Lieven Van Gils: “Dit laten wij niet zomaar passeren”

Bron © Dag Allemaal

Chantal, de moeder van wijlen wielrenner Frank Vandenbroucke, is niet tevreden met de documentaire die Lieven Van Gils (54) maakt over haar zoon. Dat zegt ze in ‘Dag Allemaal’.

De familieleden van Frank Vandenbroucke, die in 2009 onverwacht overleed tijdens zijn vakantie in Senegal, waken met de nodige zorg over het nalatenschap van hun held.

Nu Lieven Van Gils werkt aan een documentaire over hun zoon, reageren ze niet geheel positief. Niet zozeer de inhoud, gebaseerd op Franks boek ‘VDB, ik ben God niet’, zit hen dwars. Wel een, volgens hen, te betreuren keuze van de documentairemakers.

Voor de stem van Frank doen zij een beroep op de West-Vlaamse rapper Brihang. Nochtans wordt de stem van VDB voor heel wat mensen vereenzelvigd met die van imitator Jonathan Bockstael.

“Ik eis een uitleg”

In het verleden deed Jonathan Bockstael wel vaker VDB-imitaties. Zo circuleert op YouTube een populair filmpje van hem en Frank Vandenbroucke, waarin Frank enthousiast de interviewer speelt terwijl Jonathan de vragen beantwoordt als VDB.

“Mijn ego heeft een fikse deuk gekregen, ja”, zegt Jonathan op Facebook. “Ik ben verbaasd door de keuze. Frank is altijd mijn idool geweest en nadat ik met hem in contact was gekomen, is er een echte vriendschapsband gegroeid tussen ons. Ook met zijn familie onderhoud ik nog steeds goede contacten.”

“Ik laat dit zomaar niet passeren, ik eis een uitleg”, zegt Franks moeder Chantal aan ‘Dag Allemaal’. “Het is zeer jammer dat ze niet voor Jonathan Bockstael hebben gekozen. Net omdat ik weet hoe goed Jonathan was voor mijn zoon.”

Productiehuis Borgerhoff & Lamberigts verdedigt de keuze: “Het is niet onze bedoeling om zijn stem te imiteren. Via een voice-over stem proberen we in het hoofd van VDB te kruipen. Brihang doet dat op een hele speciale en serene manier, met een West-Vlaams accent dat dicht bij dat van Frank ligt.”

Door nadb