Jaar na ‘Project Axel’ leven bijna alle deelnemers weer in armoede

Bron © Dag Allemaal

Foto: Olivier Matthys

Het leek allemaal goed af te lopen voor de deelnemers aan ‘Project Axel’ toen het programma rond Kerstmis vorig jaar stopte. Op één na hadden ze allemaal een dak boven hun hoofd en zicht op een mooie toekomst. Een jaar later blijkt dat amper één van hen er ook in geslaagd is dat leven te behouden.

Alle mannen die deelnamen aan ‘Project Axel’ zijn opnieuw in de armoede terechtgekomen. Dat meldt Dag Allemaal. Dirk lijkt volgens het blad zelfs volledig van de aardbol verdwenen te zijn. De programmamakers hebben altijd contact proberen te houden met de deelnemers, maar zijn hem volledig kwijt geraakt, zo klinkt het.

Met Graeme had het programma sowieso nooit echt succes geboekt. Ook aan het einde was de Brit nog steeds kind aan huis bij de Antwerpse nachtopvang Victor 5. De papieren in orde brengen die hem recht zouden geven op een invaliditeitsuitkering? Te veel werk.

Thom en Danny wisten allebei wel een job te versieren in de horeca, maar Danny moest als chef bij restaurant De Peerdestal weg toen de vorige chef weer in dienst kwam en Thom verscheen iets te vaak te laat op zijn werk bij taverne Den Uil in Wilrijk.

Enkel Sahra wist volgens Dag Allemaal wel uit de armoede te blijven. Haar eerste job bij dierenspeciaalzaak Maxi Zoo gaf ze dan wel op, maar als zelfstandig consulente voor schoonheidsproducten slaagt ze er naar eigen zeggen nog in om de eindjes aan elkaar te knopen.

Door nkdr
TOP 10 MEEST GELEZEN