Transfer Kaminski mogelijk in gevaar, AA Gent laat duurste speler ooit thuis van stage

© Photo News

AA Gent vliegt vanmorgen naar Alicante voor de ­zevendaagse stage in Oliva Nova, zonder Thomas Kaminski. De doelman zou voor 4,5 jaar overkomen van ­KV Kortrijk en legde gisteren zijn medische tests af, maar de deal is nog niet rond. Dat werd deze ochtend bevestigd door communicatiedirecteur Patrick Lips. Nog een opvallende afwezige op stage is Franko Andrijasevic, die vorig jaar de duurste transfer ooit werd van de Buffalo’s.

vdm, ssg

De overgang van Thomas Kaminski is nog niet afgerond omwille van voorbehoud bij de medische tests wegens een voetprobleem. Kaminski zal nu verdere onderzoeken ondergaan bij specialisten om zeker te zijn dat dit in de toekomst geen probleem kan vormen. De transfer is dus nog niet van de baan. AA Gent voert na enkele medische problemen bij uitgaande transfers (Neto, Mitrovic) een zeer streng beleid qua medische screening. Aangezien het om een contract van 4,5 jaar gaat, willen ze honderd procent zeker zijn. Het worden dus spannende uren en dagen voor Kaminski.

De 27-jarige middenvelder Franko Andrijasevic, die in de zomer van 2017 voor 4,25 miljoen euro overkwam van Rijeka, gaat ook niet mee op stage. De Kroaat geldt nog steeds als de duurste ­speler in de clubgeschiedenis. Hij is fit, maar de Buffalo’s zien geen toekomst meer voor hem in Gent. Ze willen hem uit­lenen of verkopen.

“Het blijft een spijtige zaak, want die jongen heeft zeker kwaliteiten”, zei algemeen directeur van AA Gent Michel Louwagie in Sport/Voetbalmagazine. “Maar blijkbaar niet voor onze ploeg en misschien ook niet voor het Belgische voetbal. Hij beseft dat deze competitie hem niet ligt. We zoeken samen naar een oplossing.”

Bij zijn ex-club Rijeka staat de deur altijd wagenwijd open, maar het probleem is dat de Kroatische club enkel een huur kan financieren waarbij ze slechts een deel van het loon zou overnemen. Andrijasevic ligt nog tot 2022 onder contract bij AA Gent en voelt er weinig voor om (fors) in te leveren op zijn salaris, dat ruim 1 miljoen euro per jaar bedraagt.

Andrijasevic is bij AA Gent altijd blijven gaan voor zijn kans. Dat hij niet mee mag op stage, is een klap voor hem. Voor Nieuwjaar kwam de ­Kroaat twaalf keer in actie. Hij deed het soms behoorlijk, maar het label van record­aankoop hing altijd als een molensteen om zijn nek.

Naast Andrijasevic blijft ook Renato Neto thuis. De Braziliaanse middenvelder wordt dan weer fysiek niet fit genoeg bevonden voor de stage. In augustus 2017 onderging Neto een complexe knieoperatie. In oktober van vorig jaar maakte hij een korte invalbeurt, maar een sportieve toekomst bij Gent heeft hij niet meer. Hij wordt nog tot eind dit seizoen gehuurd van Atlético Monte Azul. Michel Louwagie liet al weten dat AA Gent die niet zal verlengen.

Versterking op komst

AA Gent rekent nog op versterking tijdens de stage, die op 11 januari afloopt. Eerder raakte bekend dat de Buffalo’s de Noorse spits Alexander Sørloth willen huren van Crystal Palace.

Voor de Nigeriaanse aanvaller Taiwo Awoniyi wordt een oplossing gezocht. Zowel Gent als Liverpool wil de huurovereenkomst liever verbreken.

Aangeboden door onze partners