Eigenzinnig zustermerk van Volvo lanceert concurrent voor Tesla

Bron © Algemeen Dagblad

Foto: Polestar

Polestar, het Zweedse zusterbedrijf van Volvo, heeft de eerste informatie vrijgegeven over de Polestar 2. Dit nieuwe, volledige elektrische, model van de eigenzinnige autofabrikant moet de concurrentiestrijd met Tesla aangaan.

Met de Polestar 2 richten de Zweden hun pijlen op Tesla’s Model 3, de betaalbare elektrische wagen van de Amerikaanse producent. Volgens Polestar zal zijn tweede model een vergelijkbare prijs als de Model 3 van Tesla hebben (ruim 55.000 euro).

Polestar deelde vrijdag een eerste beeld van de nummer 2, of beter gezegd: een deel van de wagen. Enkel een bovenaanzicht van de achterkant werd getoond. Daaruit blijkt dat de Polestar 2 een laadpoort aan de achterzijde heeft en slanke, opvallende verlichting.

Daarnaast onthulde de Zweedse producent enkele voorlopige prestatiespecificaties. Zo zal de Polestar 2 ongeveer 400 pk hebben met een bereik van circa 480 kilometer. De wagen wordt voorzien van een op Android gebaseerd infotainmentsysteem. Dit systeem zal beschikken over Google Assistant, een virtuele assistent vergelijkbaar met Alexa van Amazon.

Door rrln
AANGERADEN