Eindelijk: na jaren tegenslag zijn Adil en Bilall begonnen aan hun film met Will Smith

Adil el Arbi en Bilall Fallah zitten samen met hoofdrolspelers Martin Lawrence en Will Smith om het scenario te overlopen. De opnames starten op 14 januari. Foto: Instagram

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar de kogel is eindelijk door de kerk: Adil el Arbi (30) en zijn filmkompaan Bilall Fallah (32) zijn begonnen aan Bad Boys For Life. Momenteel zitten ze samen met de acteurs, onder wie hoofdrolspelers Will Smith en Martin Lawrence, om het scenario van A tot Z door te nemen.

In een post op Instagram verwees Hollywoodster Will Smith gisteren alvast naar de eerste dag van de lezing. Bij een foto van een stapel scenario’s schrijft hij Dag 1. Ik hou jullie allemaal op de hoogte.

De opnames zelf starten over één week, op 14 januari om precies te zijn. “De film wordt over een periode van zestig tot ­zeventig ­dagen grotendeels gedraaid in ­Atlanta”, klinkt het.

Ook over het avontuur waarin politie-inspecteurs Mike Lowrey (Will Smith) and Marcus Burnett (Martin Lawrence) in de derde Bad Boys-film verzeild raken, zijn meer details bekendgeraakt. Het duo krijgt een compleet drugs­kartel over zich heen wanneer Ammo, een eliteteam van de politie in Miami, drugsbaron Armando Armas ten val probeert te brengen. Armas is een gevaarlijke killer en hij wordt er door zijn moeder – die achter de schermen aan de touwtjes trekt – op uit­gestuurd om Mike uit te schakelen.

De rol van Armas wordt ­gespeeld door Jacob Scipio, die in 2017 met Jean-Claude Van Damme We Die Young draaide. Een andere belangrijke rol is weg­gelegd voor Paola Nuñez, de Mexicaanse actrice die de voormalige vriendin van Mike wordt. Zij heeft promotie gekregen en staat nu aan het hoofd van Ammo. Bad Boys For Life belooft dus een mix van stevige actie en een snuifje romantiek te worden. Ook Vanessa Hudgens staat op de castlijst, maar welke rol zij precies speelt, is nog niet duidelijk.

Volgend jaar in de zalen

De release van de film van Adil en Bilall is gepland voor 17 januari 2020. Niets te vroeg, want het kostte de Belgische makers van Patser en Black bloed, zweet en tranen om de productie op de sporen te krijgen. Omdat de financiering maar niet rond raakte, werd de film meermaals uit­gesteld. Aan die lange weg is nu een einde gekomen, maar Adil en Bilall hebben in de VS nog een ­ander ijzer in het vuur: ze zijn ook in de running om er Beverly Hills Cop 4 met Eddie Murphy te draaien.

Door jdr